duminică, 27 noiembrie 2011

Un post despre câinii comunitari

Raul in. În caz că nu staţi într-o peşteră şi vorbiţi noaptea cu liliecii aţi auzit că s-a aprobat legea aia cu eutanasierea câinilor. Ieeeei, în sfârşit, numai că oare când va intra în aplicare? Sau când vor înceta odată oamenii să strige în gura mare pe stradă că şi câinii au un suflet, au şi ei dreptul de a trăi, noi suntem răi, cum putem fi aşa cruzi şi insensibili, neoameni, "oamenii sunt mai răi decât animalele"?

Recent am citit în proporţie de 80% o conversaţie care apare la o poză de genul "opriti eutanasierea" cu un câine foarte urât, plin de bacterii, jeg şi răutate. Asta nu înţeleg, cu ce îi ajută pe oamenii ăştia care vor să oprească omorârea câinilor faptul că potăile lor vor sta în continuare liniştite pe stradă. 

Citeam acolo că ar trebui să fie adoptaţi. Da, bravo, NU!  Din chestia asta reiese ceva în genul : Iau un câine de pe stradă, îl duc acasă, îl îngrijesc. Până acum bine, dar nu toţi oamenii vor să facă chestia asta. În plus, ce se alege de câinii ce rămân neadoptaţi de către oameni? Aţi ghicit, stau pe stradă în continuare, se înmulţesc şi apar în locul celor adoptaţi de două ori mai mulţi. 

Mai era o idee: Adăposturi. Cine se încumetă să dea atâtea sume de bani pentru nişte câini, când sunt chiar oameni care trăiesc mai rău decât câinii ăia. O tipă spunea să ne punem în pielea câinilor, oare noi cum ne-am simţi? Fuck, trăim în secolul 21, evoluăm, nu mai trăim cu animalele. Vouă vi se pare perfect normal ca atunci când îţi petreci timpul afară pe stradă să fi urmărit, acompaniat de câinii nimănui, în unele cazuri chiar muşcat, dar aşa, fără motiv, că ei nu agrează mirosul tău şi TU eşti de vină că le-ai "invadat" spaţiul lor personal. 

Din asta reiese că potăile ne conduc pe noi? A nu se înţelege greşit, sunt de acord cu câinii cu stăpân, cu botniţă dacă sunt periculoşi, sterilizaţi, îngrijiţi. Oare chiar nimeni nu gândeşte că omul îi este superior câinelui cu mult? O părere cu care sunt de acord este comparaţia câinelui cu alte animale. Adică de ce nu are nimeni treabă cu cei care omoară porci, vaci şi găini în cantităţi industriale? Nu, pe ei îi doare de câini, ei spun că javrele nu se mănâncă, deci nu avem motiv să le omorâm. Ce foloase aduc totuşi câinii ăştia frumoşi care ne privesc cu ură când ieşim din casă? Nimic, ei doar consumă bani, pentru sterilizări în zadar. 

Cum zicea visurât la un moment dat: Dacă un om răneşte un câine, omul răspunde pentru el în faţa justiţiei, dar dacă un câine îi provoacă daune corporale nu răspunde nimic. Fair my ass. Deci sunt PENTRU legea eutanasierii, care am auzit că e ceva de genul: se iau câinii şi se lasă X zile pentru a fi adoptaţi, apoi eutanasiaţi. Foarte simplu. Perfect pentru mine. Nu trăim în junglă să fim înconjuraţi de spurcăciuni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu