duminică, 29 aprilie 2012

Guest Post: Toţi greşim câteodată

Datorită faptului că toţi suntem oameni, majoritatea, ca mine şi ca tine, greşim câteodată. Dar din fericire (sau păcate pentru ei), unii greşesc atât de tare încât provoacă nenumărate râsete şi păreri din partea celor care asistă la actul întâmplat. În continuare am o colecţie adunată din dosarul cu capturi de ecran şi din nenumăratele clişee pe care le întâlnesc mai zilnic.

Accidentele

De obicei ele se petrec fără consimţământul omului, asta făcându-le şi mai amuzante. E penibil din partea cuiva totuşi a se lovi sau a face gesturi periculoase doar din cauză că cineva l-a "provocat". Să nu uităm că şi cea de-a doua parte reprezintă o parte din greşelile tipice făcute de oameni , ceea ce-i face din ce în ce mai proşti. Dar asta nu-i exceptă pe cei din prima grupă, care de obicei se cred prea aroganţi şi presupun că pot face lucruri supraomeneşti, de asemenea pentru a impresiona o fată/grupul cool de băieţi de la cantină/Fuego.

Pot să spun că aproape fiecare dintre cei care citesc acest post au râs la cel puţin un video în care cineva era accidentat. Eventual, v-aţi şi simţit rău. Eu nu, pe de altă parte. E vina lor că nu au prevăzut asta, nu putem condamna gravitaţia la închisoare. Sau chimia, pentru faptul că ar putea combina înălbitor şi amoniac (încercaţi asta, vă iese cel mai bun parfumant de baie) sau nitroglicerină cu banane (veţi avea cele mai bune fursecuri). Aşa că vă îndemn să chicotiţi măcar atunci când o persoană greşeşte. E meritul lor. Dar să nu exageraţi prin asta, că deveniţi cei mai nesimţiti oameni.

Erorile gramaticale

Eu încerc pe cât posibil să scriu cât mai corect din punct de vedere gramatical, se poate şi mai bine, dar în principal n-o duc rău. Spre deosebire de alţii, care mai saltă o virgulă, mai mănâncă un i sau scriu într-un limbaj variat în semne inexistente sau folosite în proporţii mici în limba noastră. Dacă limba română e ca mierea când ar trebui vorbită, voi aţi avea gust de câcat pe limbă. 

În principal, încerc să-i evit pe cei care comunică astfel, dar ei pur şi simplu îţi sar în faţă şi nu-i mai poţi uita vreodată. 





Participarea la subiecte care nu te cuprind

Chiar mă distrează cei care încep să contrazică alţi oameni, doar pe motivul că sunt căpoşi şi îşi păstrează doar părerea proprie. Mai ales când îi vezi vorbind public, îţi vine să le dai în cap, dar apoi realizezi că nu are rost şi râzi. Din nou, pentru că ei merită. 

Dacă îţi ţii părerea ta cum că Pământul e plat şi cum 2+2*0=0, atunci ar trebui să-ţi fie ruşine de tine. Poate şi să iei aminte să nu mai greşeşti următoarea dată. Dar, după firea lor, vor repeta probabil greşeala la infinit, nepăsându-le de ce le zic alţii.


Discuţiile pot continua pentru mult timp, mai luaţi câteva imagini:


Continuând astfel, aş putea să adaug câteva lucruri pe lista mea, pentru că sunt sfătuitor-maestru-şaman-samurai-sensei-sumo bătrân:

1. Nu staţi în locuri precum pasaje unde sunt blocuri în raza de acţiune a unor oameni ce ar putea arunca cu pungi cu apă/dovleci/pepeni/furculiţe. 
2. Dacă deţii un DSLR, NICIODATĂ să nu îţi faci poze în oglindă. Sau în general, nu vă faceţi poze în oglindă. De altfel, încearcă să focalizezi, nu vrem să vedem o fotografie înceţoşată.
3. E perfect normal să te dai cu parfum, dar crede-mă că nimeni nu vrea să-ţi simtă urma de miros când eşti la 5 metri de ei. 
4. Dacă ţii neapărat să asculţi muzică pe stradă, fă asta folosind căştile.
5. Vorbind de căşti, nu merită să-ţi iei Beats by Dr. Dre. Asta se aplică la multe alte elctronice. 
6. Nu te băga într-o discuţie dacă nu ai niciun argument valid doar de dragul că prietenul tău are şi vrei să-l susţii.
7. E de preferat să gândeşti înainte de a vorbi sau a scrie. În scris e chiar mai uşor, şi tot greşim. 
8. Nu, dacă ai 48 de kg şi 1,60 m, nu eşti grasă.
9. Nu cred că are rost să scrii "no edit" la o poză de care şi un orb îşi poate da seama că n-ar nici urmă de Paint.
10. Deşi câteodată nu pare, oamenii sunt mai importanţi decât animalele.
11. Dacă eşti batjocorit din cauza aparenţelor tale, mai uită-te în oglindă, nu doar îi face pe alţii idioţi.
12. Muzica e subiectivă, cu o măsură. 
13. Dacă dai copy & paste nu îţi asuma drepturile pentru respectivul text.
14. Aminteşte-ţi că o dată ce ai postat ceva pe internet, va putea rămâne acolo pentru tot restul timpului, indiferent dacă îl ştergi sau nu.
15. Nu lua în serios toate lucrurile, oricât de serios ţi s-ar părea că îţi sunt comunicate.
16. Încearcă să-ţi imaginezi eventualele replici pe care ţi le-ar putea da o persoană dacă argumentezi ceva. Mai gândeşte-te apoi dacă vrei să mai zici ceva.
17. Dacă râzi de ceva, nu începe să plângi atunci când acel lucru râde de tine.
18. Deci ai numărul maxim de prieteni pe facebook, din care cunoşti 15, şi te resemnezi că măcar ai like-uri? Te pierzi pe undeva. 
19. Stereotipurile sunt făcute după lucruri reale, ţineţi cont de asta.
20. Telenovelele sunt idioate. 

Acestea fiind spuse, eu m-am cărat de aici. Nu e necesar să mă semnez, vă prindeţi voi cine a scris.

Un comentariu: