miercuri, 18 ianuarie 2012

SOPA/PIPA seriously?


Ok, după cum mulţi aţi văzut azi când v-aţi  uitat pe 9gag/wikipedia/minecraft.net etc., aţi văzut că sunt down. Asta este pentru că ele protestează împotriva S.O.P.A şi P.I.P.A, cele mai stupide şi tâmpite invenţii din câte sunt. 


Ce se întâmplă este că niste tipi graşi  şi bătrâni din Kentucky vor să ruineze cea mai mare realizare tehnologică a creat vreodată rasa umană. Internetul. Pe scurt, vor să cenzureze site-urile care conţin copyright, adică aproape orice site ţi-ai putea imagina. Nu ştiu de ce nişte bătrâni care nu pot nici măcar sa folosească un mouse vor să ne distrugă ce avem mai bun pe lume. Şi nu sunt singuri. EA, Sony, Nintendo; ei sunt pentru această lege. Şi nu pot să înţeleg de ce. 

De ce vrei să ne faci să plătim ca să ne uităm la porn? De ce să distrugi viitorul generaţiilor viitoare? Internetul e o realizare imensă din ultimii ani. Desigur, există piraterie, dar asta nu e cauza problemei. Am să vă dau un video care vă va explica mai îndetaliat. Şi da, ştiu că are 21 de minute, dar merită, atunci vei şti adevărata mărime a problemei. 

Vă încurajez în a trimite petiţii pe care le veţi găsi pe site-uri pentru că asta a devenit mai mult decât o ştire. A devenit un război. Un război pentru libertate, fiecare vot contează. Dar să nu credeţi că suntem singuri. Barack Obama este şi el contra SOPA, ceea ce mă face să mă simt mai bine. A, şi pe 21 ianuarie mai multe site-uri vor începe să protesteze. Google, YouTube, Facebook? Nu ştiu încă. Totuşi sper că video-ul v-a mai informat un pic despre cum e treaba. Eu unul sper ca noi să câştigăm aceast război pentru ca internetul să rămână aşa cum e, şi sper ca şi voi să mă suportaţi, deci Join The Revolution!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu